Vores ting fortæller historie

Vores ting fortæller vores historie

Vi er omgivet af ting som aldrig før! Ting fortæller vores historie. Et museum er stedet hvor tingene og deres historie vises.

Hvad kan ting fortælle om os og vores kultur/historie? Hvordan kan vi fortælle vores egen historie gennem vores ting? Et museum består af ting – en samling. Uden en samling ikke noget museum. Bornholms Museums samlinger er udgangspunktet for dette undervisnings- oplæg. Målet er, at få eleverne til at forstå, hvad ”materiel kultur” er – at vi mennesker skaber historie også med vores ting.

Med ting fra Bornholms Museums samling arbejder eleverne sig ind på tingenes informationer og dermed livet på Bornholm før i tiden. Arbejdsgangen er den samme, som museet fagfolk bruger i deres daglige arbejde med Bornholms historie.

Eleverne skal perspektivere fra egne ting til historiske genstande, at perspektivere fra historiske genstande til ting i dag.

Undervisningsoplægget er under udarbejdelse- kontakt Sanne Steenberg Hansen for information på ssh@bornholmsmuseum.dk eller 56950735.