Alle tiders turist

Turismen - et af de vigtigste erhverv på Bornholm

  • Camping

Alle tiders turist - Bornholm, ferieø i 150 år

Turismen voksede frem i slutningen af 1800tallet. Tyske turister kom til Bornholm efter frisk luft, klipper og helbredende vand/kilder bla. radion. Penionater hos private blev afløst af store hoteller i international stil. Komforten blev forbedret, men var alt den turisme til det gode, spurgte folk sig på øen? Turistforeninger skød op for at fremme turismen, modstanden mod turismen voksede samtidig. 

Turismen voksede og er i dag et af vores vigtige overlevelseskriterier på Bornholm. En stor del af vores ervhervsliv, arbejdspladser og kulturliv afhænger af turisterne. Diskussionen om turismens for-og bagdele er stadig højaktuel.

Hele turismens historie kan ikke rummes i én udstilling. Bornholms Museums udstilling tager udgangspunkt i turiststederne, turistformerne og ikke mindst de personlige historier. Mange turister er kommet til Bornholm i generationer. Hvad er det de søger tilbage til?

Udstillingen rummer mange fantastiske fotos fra vores samling, private, her er film og personlige beretninger. Bl.a. Hennys lejrskoletur til Bornholm i 1962, familiesommerhuset, vandrehjemsferier mm.

Udstillingen rumme flere muligheder for aktiv deltagelse. Her er megakufferten man kan sætte sig i og se film. man kan slå sig ned i teltet, sommerhuset og læse dagens avis. læse gamle Anders Andblade, ugeblade , spille et spil kort mm.

Rundt om i udstillingen kan man give sin mening tilkende og Bornholm og ferie her. Vi håber at turister, der besøger udstillingen, vil give deres mening tilkende, så vi kan få endnu flere informationer om turismen på Bornholm.

Kom forbi, genkend dig selv og genoplev ferien på Bornholm!

Camping i 1960erne
Camping
Turismequiz
Prøv dine kundskaber vedrørende turisme på Bornholm.
Åbner i et nyt vindue.
Turismequiz