Særlige aktiviteter på Bornholms Museum

Sommeren på Bornholms Museum

Særlige arrangementer/aktiviteter

Alle dage Kl. 10-16
Åbent i vores Arkæologiske Forsøgsrum, hvor man kan lege arkæolog og bla. gå med metaldetektor
Skriv med griffel på skifertavle i vores gamle skolestue
Åbent i vores beskyttelsesrum fra 2. Verdenskrig


Dyk ned i Bornholms spændende historie

Dyk ned i Bornholms historie.  Mandage, tirsdage og torsdage kl. 14 sommeren igennem, vil museets fagfolk øse af deres viden. Du vil hver gang komme med ind i en af de mange historier Museet rummer.

Bornholms Museums faglige personale tage dig med til forskellige sider af Bornholms spændende historie og fortælle om særligt udvalgte ting fra Bornholms Museums samling. Det sker mandage, tirsdage og torsdage kl. 14. Fra 11. juni til og med august.

Mandage er det en byvandring om bombardementet af Rønne Maj 1945. Begivenhederne op til, under og efter bombardementet bindes sammen af den da 13 årige Boye Pihls oplevelser. Han oplevede bombardementet 7. og 8. maj på tæt hold. På turen vises der fotos, vi diskuterer hvorfor Rønne (og Nexø) blev bombet. Hvordan gik man til genopbygningen, hvordan har det præget bornholmerne og de bombede byer? Og hvad med Sovjetunionens tilstedeværelse på Bornholm frem til foråret 1946?

Tirsdage og torsdage vil der være skiftende emner alt efter, hvilken af museets medarbejdere, der fortæller.  Sommeren igennem vil der både være arkæologiske emner som information om de nyeste indkomne fund og guldgubber. Der vil være historier om ”Oprøret” 1658, Bornholmeruret, om Den Kolde Krig, historien bag udvalgte ting fra Bornholms Museums etnografiske samling mm.

Temaerne de enkelte uger vil løbende fremgå af hjemmesiden og Bornholms Museums  facebookside.