Hjemmeværnets nyere historie

Hjemmeværnets udvikling fra folkebevægelse til daglig aktør” - Hjemmeværnets nyere historie.

Så er det tid for anden del af Det bornholmske Hjemmeværns historie. Sidste år fortalte pensioneret major Poul A. Pedersen om Det bornholmske Hjemmeværns tidlige historie. Nu er det den nyeste tid det gælder. I dette 2. foredrag fortæller Oberstløjtnant Holger Fuglsang-Damgaard, Chef for det bornholmske Hjemmeværn om denne del af historien, der omhandler tiden fra 1995 og frem til nu. Den kolde krig er slut og Hjemmeværnet skal ikke mere imødegå et massivt fjendtlige angreb imod Danmark. I dag er det primært støtte til politiet og samfundet på daglig basis. Sneberedskab og ammunitionsrydning. Støtte til forsvarets enheder på øvelser, men også udsendelser til Afghanistan og Kosovo.

Efter foredraget vil det være muligt at se nærmere på nogle af Hjemmeværnets vogne, som vil være opstillet ved Bornholms Museum. Der vil være en pansret mandskabsvogn (PMV) som bruges som ambulance i sneberedskabet. Der kommer endvidere en Geländewagen (GD) med soldater i fuld udrustning, som kan fortælle om hjemmeværnets skarpeste enhed. Man kan snakke med hjemmeværnssoldaterne om køretøjerne og opgaverne og komme til at sidde i køretøjerne og se på materiellet.
  • PMV 7
  • Kosovo
  • Hjemmeværn Vagter
Fakta

Hvornår

Hvor

Bornholms Museum, Sct. Mortensgade 29, Rønne

Pris

Entré - gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Flere arrangementer
Erichsens Gård - musik i gårdhaven 10.08.18 Erichsens Gård, Laksegade 7, 3700 Rønne Haverundvisning på Erichsens Gård 11.08.18 Erichsens Gård, Laksegade 7, 3700 Rønne Bytur om bombardementet af Rønne 1945 13.08.18 Bornholms Museum, Sct.Mortensgade 29, Rønne Sat i relief 21.08.18 Hjorths Fabrik, Krystalgade 5, 3700 Rønne