Foredrag om te på Hjorths Fabrik

Mandag den 26. marts kl. 19 er der foredrag om Te.

I forbindelse med særudstillingen ”Te til To” på Hjorths Fabrik byder museet indenfor til et særlig aftenforedrag. På en måske kold aften i marts måned er det nemlig dejligt at sidde inden for i varmen og få sig en kop te med lidt sødt hjemmebag – og måske høre den spændende historie om teens kulturhistorie?

Museumsinspektør Jakob Seerup og madkulturel formidler ved gaarden - Bornholms madkulturhus Helle Preuss Justesen, fortæller om teens historie. Om teens lange vej fra Kina og Indien hjem til tekanderne i Rønne og Nexø.
Det er en historie om globalisering og verdenshandel i 1600- og 1700-tallet. En historie om kolonier og kultur. Men det er også historien om livsvilkår på landet og i byen i 1800-tallet og om helsekost, sundhedsdiller og tung 70’er-keramik på kakkelbordene.
Og sidst men ikke mindst er det historien om den århundredelange kamp mellem de to nydelsesmidler te og kaffe. Hvem vandt den kamp – og hvorfor?
Vi forsøger at komme med en afgørelse ved foredraget og serverer en kop te og lidt hjemmebag undervejs.
Adgang for almindelig entré-pris, kr. 70,-. Gratis for medlemmer af museumsforeningen.
Du/I kan tilmelde jer til foredraget på nedenfor viste formular.  

Contact

Contact

  • Hørgul Tekande
Fakta

Hvornår

Hvor

Hjorths Fabrik, Krystalgade 5, Rønne

Pris

Entré - børn gratis - Medlemmer af Bornholms Museumsforening har fri adgang.

Mere information

Forårs- og sommerudstilling
Flere arrangementer
Bytur om bombardementet af Rønne 1945 11.06.18 Bornholms Museum, Sct.Mortensgade 29, Rønne Haverundvisning på Erichsens Gård 16.06.18 Erichsens Gård, Laksegade 7, 3700 Rønne Erichsens Gård - musik i gårdhaven 22.06.18 Erichsens Gård, Laksegade 7, 3700 Rønne