Efterårsferien på museet

Efterårsferie på Bornholms Museum, Sct. Mortensgade
Masser af sjov!

Forunderlige ting.
Det sker mandag - torsdag kl. 10-12
I ferien skal man jo lave noget andet end til dagligt. Derfor har vi i efterårsferien været i ”gemmerne” og fundet ting frem, vi normalt ikke har udstillet eller viser frem. Husk museet har ca. 500.000 ting, så det meste er jo ikke fremme. Nogle ting er bitte små andre er store.
De ting, vi har fundet frem, er forunderlige, anderledes, spændende og sjove. Noget er småt, andet er stort… Kom og vær med til at finde ud af, hvad det er vi har fundet frem. Vi vil også fortælle historierne bag tingene.

Hver dag 10-17
Krølle-Bølle opgaver
Krølle-Bølle har været på spil! Krølle-Bølle har været på Bornholms Museum og lavet sjov med os og nogle af vores ting. Find ud af hvad han har byttet rundt på, gemt mm. Der er opgavehæfter for de små, de lidt større og de store børn. Tag et hæfte og få en anderledes tur rundt i de mange rum og udstillinger. Der er både oldsager, guld, dyr, bornholmerure, legetøj, skibe og meget, meget mere…

Den sorte skole
I vores skolestue kan man lege skolen i gamle dage. En kan være den strenge lærerinde og andre eleverne. Skriv med griffel, brug de gamle anskuelsestavler mm.

Legetøj – masser af legetøj
Bornholms Museum har masser af legetøj – noget ligner faktisk det børn leger med i dag, så gå på opdagelse og find ud af hvad der ligner, og hvad man ikke leger med mere. Bagefter kan man lege med noget af legetøjet.

Arkæologisk forsøgsrum
Lyst til at lege arkæolog? Så tag en tur i vores arkæologiske forsøgsrum. Her kan man med hæfter, dataskærme og et lille laboratorium prøve de metoder arkæologerne anvender. Ude i vores gårdhave kan man ved at rense jord fra Lilleborg og måske finde korn, keramik, dyrknogler eller andet. Her er der også mulighed for at prøve en metaldetektor.

Der er nok at gøre og se på Bornholms Museum…
  • Guldgubbe Par1
  • Grave Oversigt
  • Kimvedudgrav
Fakta

Hvornår

  • 16. oktober 2017 - 21. oktober 2017, kl. 10:00-17:00

Hvor

Sct. Mortensgade i Rønne

Pris

Normal entré til museet
Flere arrangementer
Efterårsudstilling på Hjorths Fabrik 29.09.17 Hjorths Fabrik, Krystalgade 5, 3700 Rønne Efterårsferien på Erichsens Gård 20.10.17 Laksegade 7, 3700 Rønne