Upload feriebilleder fra Bornholm

Bornholms Museum er i gang med et større projekt om øens turismehistorie, men vi savner historier og effekter, der kan give os indblik i ferielivet på Bornholm efter 2. verdenskrig og frem til i dag.

  • Allinge Hotel Stradslot

Har du fx en lejrskolemappe liggende, fra du var på lejrskole på Bornholm som barn? Eller har du et fotoalbum fra dine forældres ungdom, hvor de var på ferie på Bornholm, stående på din bogreol? Eller lavede du en scrapbog om din cykelferie i 1970erne, hvor du lå i et orangefarvet lærredstelt på en primitiv campingplads? Har du hver sommer de sidste mange herrens år besøgt familiens sommerhus på klippeøen? Har du prøvet at starte ferien med at være søsyg oven på færgeturen, at få rokkestenen til at rokke, at springe i havet fra klipperne eller at spise en Krølle Bølle-is eller ’sol over Gudhjem’ på et af røgerierne?

Så vil vi meget gerne høre om dine ferieminder! Det gælder uanset, om de er fra 1960erne eller 2000erne, om du har været på Bornholm én eller flere gange, eller om minderne stammer fra en ferie med venner eller familie eller fra et lejrskoleophold med klassen.

Vi er på udkig efter effekter og billeder, vi kan låne eller få til vores kommende udstilling om Bornholms turismehistorie. Men vi vil lige så gerne høre fra dig, hvis vi må interviewe dig om dine ferieminder- og oplevelser på ”hele Danmarks ferieø”, som øen er blevet kaldt i mange år.