Fredag-lørdags program

Kom og nyd Erichsens Gård.

  • P5170051

Erichsens Gård har åbent fredage og lørdage fra 10.00-16.00 i hele sæsonen, og det er selvfølgelig gratis for Bornholms Museumsforenings medlemmer.

Rundvisninger, havesnak og komedie på Erichsens Gård
Erichsens Gård i Laksegade er et af Rønnes bedst bevarede borgerhuse, der har den skønneste have – en oase i byen.
I huset, der med sin helt særlige atomsfære, fylder sjælen med ro, kan du nyde de fine stuer. Og i de mere ydmyge køkkenregioner huserer damerne i huset. De laver bl.a. dejlig syltetøj, sennep med mere,som du kan være heldig at få smagsprøver af.

Udvalgte lørdage får den gamle gård endnu engang, fint besøg af Bornholmsk Amatørscene, der kommer og spiller den lille populære bornholmske komedie ’Episode’ af Hans Hjorth. Så har du brug for at få rørt lattermusklerne, så kom indenfor og se denne perle om de sprogforvekslinger der kan opstå, når et ældre bornholmsk ægtepar møder en ung turist ’ovre fra’.

På udvalgte fredage er der levende musik i haven. Vores hus trio fra Rutsker spiller bornholmske viser og anden musik fra den tid, hvor der var leben i huset  - ikke mindst musikaftner. 

Lørdage vil der også være en rundvisning af haven, ved havens egen gartner, der fortæller om planternes oprindelse, funktioner, overtro mm.

Så hvis du har brug for en pause fra stress og jag, så kan du sætte dig i haven og nyde en kop kaffe og en nylavet pandekage, mens du dufter til de mange blomster, buske og træer der udgør denne fantastiske oase i byen.

Hør om familien Erichsen og livet i huset

Hver fredag i højsæsonen (juli og første del af august) er der nu mulighed for at leve sig ind i livet på Erichsens Gård, da huset var fyldt med mennesker, gøremål og selskabelighed. Fredage kl. 13.15 vil der nemlig være en guidet tur rundt i huset, hvor man kan stifte bekendtskab med bla. kanseliråd Thomas Erichsen og hans kone Michelle, det er dem der har lagt navn til huset. Hør også om nogle af deres 12 børn! Der er feks. Christian Erichsen, der giftede sig med  maleren  Kristian Zahrtmanns søster og blev grosser i København. Der er den smukke datter Vilhelmine, der giftede sig med maler og digteren Holger Drachmann. Turen går rundt i stuerne og der er rig mulighed til at få stillet spørgsmål undervejs. Turen tager en lille times tid.

Musik i haven
Musik
Musik i gårdhaven
Gartneren fortæller
P5200017